Programma aug/sept 2023

Vrijdag 25 augustus: 8.45 – 10.00 uur

Voorlezen voor peuters met juf Sandra: Samen luisteren we naar een verhaaltje. Daarna mogen de kinderen nog even spelen en kunnen ouders/verzorgers gezellig kletsen met een kopje koffie/thee. Opgeven is niet nodig!

dinsdag 29 augustus 20.00 – 21.30 uur

De meditatiehype ontrafelt! Elke Rouweler van mediterenkunjeleren.nl laat je kort en krachtig kennismaken met meditatie. Wat doet meditatie met jouw lichaam en geest? Wat kan het voor jou en jouw leven betekenen? Sluit je ogen en zie meer….  Opgeven is niet verplicht (maar voor ons wel handig( Stuur een mailtje naar Sandra: info@huiskamerlochem.nl

donderdag 14 september: 20.00 – 21.30 uur

Handwerken: Kom gezellig een avondje kletsen en fröbelen in ‘de Huiskamer’. We leren je laagdrempelige technieken die je later samen met je kind(eren) kunt doen. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

woensdag 20 september: 15.30 – 17.00 uur

Ouder & Kind workshop: appelmoes maken. Kom samen met je opa/oma, vader/moeder, buurman/buurvrouw, opppas of iemand anders naar ‘de Huiskamer’ en leer om appelmoes te maken. Dat wordt smullen! Lust je zelf geen appelmoes? Geef het dan cadeau aan iemand anders. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

vrijdag 29 september: 8.45 – 10.00 uur

Poppenkast voor peuters: Kom gezellig naar ‘de Huiskamer’ om poppenkast te kijken. Na afloop mogen de kinderen nog even spelen en kunnen de ouders/verzorgers samen gezellig koffie/thee drinken en kletsen! Inloop vanaf 8.45 uur, de poppenkast begint rond 9.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Deze workshops zijn al geweest:

donderdag 11 mei: 20.00 – 21.30 uur
De Helpende Hand! Karen Molenaar is kinder- en jongerencoach, daarnaast geeft ze ouders ‘De Helpende Hand’. ‘De Helpende Hand’ is een eenvoudig praktisch hulpmiddel waarmee je je kinderen (en jezelf) kunt helpen bij voor hen spannende situaties. Elke ouder weet een pleister te plakken op een schaafwond. Met ‘De Helpende Hand’ kun je je kind ook Eerste Hulp bieden bij emotioneel lastige situaties.

dinsdag 16 mei: 18.30 – 20.00 uur
Ouder & kind workshop: Stoeien met je kind(-eren! Ben je een stoere vader? Heb je een kind tussen 6 en 10 oud? Kom samen naar deze actieve workshop met Noam Shalgi van ‘Ontdek je gevoel, praktijk voor haptonomie’. Stoeien is niet alleen leuk maar ook nog goed voor de ontwikkeling van je kind. Trek je gemakkelijke stoeikleding aan. Plezier gegarandeerd!

vrijdag 26 mei: 8.45 – 10.00 uur
Poppenkast met juf Sandra! Kom samen met je peuter gezellig naar de poppenkast kijken. Daarna spelen en kletsen met een gratis kopje koffie/thee.

dinsdag 30 mei: 20.00 – 21.30 uur
Duurzaamheid! Zivile Adomaityte komt uit Litouwen en vindt duurzaamheid belangrijk. Zij vertelt ons samen met Brur Tesfay uit Eritrea hoe we met kleine gedragsveranderingen een positieve bijdrage aan het milieu kunnen geven. Kom je ook? Misschien heb jij ook nog tips voor anderen?

woensdag 7 juni: 15.30 – 17.00 uur
Ouder & kind workshop: spelen met lego! Een middagje samen spelen met lego! Joost van Waardenberg heeft bakken vol met lego geregeld, waar we samen mee gaan bouwen. Kun je niet stoppen met bouwen? Dan krijgt deze middag vast nog een vervolg!

donderdag 22 juni: 20.00 – 21.30 uur
Stress bij de opvoeding? Bianca Schuurman is mindfulnesstrainer en gaat met ons aan de slag met praktische oefeningen om met meer bewuste aandacht aanwezig te zijn bij jezelf en de kinderen. Hoe blijf je in je drukke leven als ouder, partner en soms ook werkende goed voor jezelf zorgen? Hoe kun je ontspannen in alle drukte?

vrijdag 30 juni: 8.45 – 10.00 uur
Boekje lezen met juf Sandra voor peuters! We lezen vandaag het boekje “Kom uit je ei kleintje!”. Na het lezen gaan we samen spelen en kletsen met een kopje koffie/thee.

Deelname is gratis! Opgeven door mailtje te sturen naar Sandra: info@huiskamerlochem.nl

Aanmelden kan via deze pagina.

Bekijk hier de flyer met het volledige programma van januari en februari 2023.