Programma mei & juni 2024

Woensdagavond 15 mei, 20.00 – 21.30 uur: Workshop schminken
Tijdens deze workshop leert Michelle Thus ons hoe je op een eenvoudige manier je kind(eren) met een beetje schmink om kunt toveren in de meest uitleenlopende creaties. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus geef je snel op via info@huiskamerlochem.nl! Eigen bijdrage van 5 euro. Locatie Huiskamer BIC, Noorderwal 17 Lochem.

Woensdagmiddag 22 mei, 14.30 – 16.00 uur: Ouder & kind knutselen in het verzorgingshuis!
Deze middag gaan we samen met de oudere bewoners van Gudula gezellig knutselen. Deelname is gratis. Locatie: verzorgingshuis Gudula, Oosterwal 18 Lochem.

Donderdagavond 23 mei, 20.00 – 21.30 uur: Luisterkind!
Via gedrag, lichaam en emoties laten kinderen zien dat er ‘iets’ aan de hand is. Als ouder krijg je somsniet duidelijk wat er is. Anita der Kruk is intuïtief coach en komt je graag handvatten geven die luisterkind biedt, om de antwoorden op de vragen te vinden. Deelname is gratis. Opgeven is niet nodig. Locatie Huiskamer BIC, Noorderwal 17 Lochem.

Zaterdag 25 mei, 10.00 – 15.00 uur: Lente Fair
Vandaag staan we met ons Ouder & Kind café op de Lentefair in Lochem. Er is van alles te beleven! Vuur maken, picknicken, hutten bouwen, bloemenkransen vlechten, schminken en nog veel meer! Toegang is gratis. Locatie: DBS Nettelhorst, Bolksbeekweg 4 Lochem.

Woensdagmiddag 29 mei, 13.30 – 14.00 uur: Muziek maken en zingen met Gerard Klein!
Speciaal voor ons komt pianist & accordeonspeler Gerard Klein naar ‘t Stadshuus om samen te zingen! We zingen ouderwetse kinderliedjes, maar ook voor verzoekjes draait Gerard zijn hand niet om. Gratis toegang en opgeven is niet nodig. Locatie Huiskamer Stadshuus, Markt 3 Lochem.

Donderdagavond 13 juni, 20.00 – 21.30 uur: “Een ander gesprek?!“
Esther Bakker (gezondheidsbevorderaar) gaat op deze avond met ons het spel “Alles op tafel”spelen. We gaan samen ervaren waar we blij van worden en wisselen onze ervaringen uit.. Deelname is gratis. Locatie Huiskamer BIC, Noorderwal 17 Lochem.

Zaterdag 15 juni, 10.30 – 12.00 uur: Ouder & Kind workshop “Samen Kleien”
Tijdens deze workshop ga je, samen met je kind(eren) kleien met natuurklei. Je leert dat het samen bezig zijn soms al genoeg is. Deelname is gratis. Opgeven via info@huiskamerlochem.nl. Locatie Huiskamer BIC, Noorderwal 17 Lochem.

Maandagavond 17 juni, 20.00 – 21.30 uur: Vaccineren? Ja of Nee?
Heb je vragen over het vaccineren van je kind(eren)? Waarom zou je dat eigenlijk doen? Op deze avond gaan Miranda van Buuren van de GGD en Marieke Poterman van Yunio met ons in gesprek.. Je kunt je vragen stellen en je krijgt voorlichting.. Op aanvraag kan er indien gewenst een tolk aanwezig zijn. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig! Locatie Huiskamer Grote Garve, Burgemeester Leenstraat 11 Lochem.

Woensdagmiddag 26 juni, 14.30 – 16.00 uur: Spelletjesmiddag in het Stadshuus
Kom samen met je kind(eren) naar de spelletjesmiddag in het Stadshuus. Opgeven is niet nodig, loop gewoon gezellig binnen!. Locatie Huiskamer Stadshuus, Markt 3 Lochem. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdagavond 26 juni, 20.00 – 21.30 uur: Mediawijsheid! Wat is dat nou eigenlijk?
Deze avond wordt verzorgd door Lizzy Bakker van GGD Oost Nederland. Ze vertelt je onder andere over mediawijsheid, schermgebruik en schermtijd. Hoe kun je je kind beschermen tegen een overdosis aan mediagebruik? Je krijgt veel tips voor thuis! Deelname is gratis. Locatie: Huiskamer Grote Garve, Burgemeester Leenstraat 11 Lochem

Vrijdagochtend 28 juni, 9.00 – 10.00 uur: voorlezen met Oma Berendientje
Voor deze gelegenheid komt Oma Berendientje (bekend van o.a. boekjes & babbels) op bezoek in de Huiskamer. Na het voorlezen mogen de peuters nog even blijven spelen en kunnen we gezellig een kopje koffie/thee drinken en kletsen. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig! Locatie Huiskamer Grote Garve, Burgemeester Leenstraat 11 Lochem.

————————————————————————————————————————————————–

Programma maart & april 2024

Donderdag 7 maart, 14.30 – 16.00 uur: Koffie en kids in de Huiskamer

Kom je vanmiddag gezellig een kopje koffie of thee drinken? De kinderen kunnen lekker spelen! Opgeven is niet verplicht, loop gewoon gezellig binnen!

Woensdag 13 maart, 20.00 -21.30: Veerkracht in het ouderschap!

Ervaar jij dat ook, dat je als ouders je best moet doen om alle ballen in de lucht te houden? School, zwemles, speelafspraken en ‘tussendoor’ ook voeden. Zou je juist meer rust willen ervaren als ouder en je veerkrachtiger voelen? Kom naar de workshop ‘veerkracht in het ouderschap’ van Jasmijn Jaren, psycholoog en zelf moeder (waarvan een kind met autisme). Opgeven via: info@huiskamerlochem.nl

Dinsdag 19 maart, 8.45 – 10.00 uur: Samen koken!

Vandaag maken we samen een (Iftar) maaltijd. Je kookt deze maaltijd (als je dat wilt) voor je eigen gezin om te eten op een moment waarop het jou uitkomt. Je mag ook gezellig anderen komen helpen. We overleggen nog wat we gaan koken en wie de boodschappen gaat doen. Opgeven via: info@huiskamerlochem.nl

Donderdag 28 maart, 20.00 – 21.30 uur: Paasknutsels

Deze workshop wordt gegeven door juf Sandra van knutselclub de Toverkikker. In deze workshop leer je verschillende technieken, we maken paasknutsels en je krijgt ideetjes om thuis samen met je kind(eren) te gaan doen. Iedereen krijgt een ‘goodiebag‘ met knutselmaterialen mee naar huis! Aanmelden is niet nodig.

Donderdag 4 april, 9.15 – 10.00 uur: Voorlezen voor peuters in de Huiskamer

Na het voorlezen mogen de peuters nog even blijven spelen en kunnen jullie gezellig een kopje koffie/thee drinken en blijven kletsen. Opgeven is niet nodig!

Maandag 8 april, inloop vanaf 14.45 uur: Koffie & Kids in het Huiskamercafe in ‘t Stadshuus

Vandaag drinken we koffie in de Huiskamer van het Stadshuus. Je krijgt van ons een gratis kopje koffie/thee en de kinderen krijgen een beker limonade. Nemen jullie eventueel wat lekkers mee? Opgeven is niet nodig, loop gewoon gezellig binnen. (Markt 3, Lochem)

Woensdag 17 april, 14.30 – 16.00 uur: Spelletjesmiddag in het Huiskamercafé in het Stadshuus

Kom samen met je kind(eren) naar de spelletjesmiddag in het Stadshuus aan de markt in Lochem. Opgeven is niet verplicht, loop gewoon gezellig binnen! (Markt 3, Lochem)

Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdag 24 april, 20.00- 21.30 uur: Digitale contacten, hoe dan?

Zivile Atanome was een vaste bezoekster van het Ouder & Kind café. Ze leert ons kennismaken met de wereld van het ‘online communiceren‘. Ze wil ouders graag digitaal vaardig maken, zodat zij ook weten waar hun kinderen mee bezig (kunnen) zijn.

Tip: Elke donderdagochtend om 10.30 uur: Stadspraot in het Stadshuus. (Markt 3)

Kom erbij en schuif gezellig aan voor een gratis kop koffie of thee. Aanmelden niet nodig, kom een kijkje nemen en schuif aan. Heb je een vraag aan ‘t Baken of Welzijn Lochem. Zij zijn aanwezig.


Deze workshops zijn al geweest:

Dinsdag 16 januari, inloop vanaf 14.30 uur: Nieuwjaarskoffie!

Kom je vanmiddag een kopje koffie of thee drinken? De kinderen kunnen lekker spelen in de Huiskamer en wij gaan gezellig bijkletsen! Als je wilt mag je iets lekkers meenemen (maar het hoeft niet). Opgeven is niet verplicht, loop gewoon gezellig binnen!

Maandag 22 januari, 20.00 – 21.30 uur: Creatief met fietsbanden

Op deze avond gaan we uitproberen wat voor creatieve dingen je allemaal met oude binnenbanden van een fiets kunt maken. Je leert technieken om thuis met je kinderen te gaan doen. Opgeven via: info@huiskamerlochem.nl

Woensdag 24 januari, 15.30 – 16.30 uur: Wobbelyoga voor ouder & kind

Vanmiddag kunnen ouders en kinderen samen wobbelen met Bianca Schuurman van Kinderyogatuin Zwiep. Wobbelyoga is op een leuke en uitdagende manier bewegen, kracht en balans oefenen en je zelfvertrouwen vergroten. Aan het eind stapt iedereen trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af. Opgeven via: info@huiskamerlochem.nl

Vrijdag 2 februari, 8.45 – 10.00 uur: Poppenkast voor peuters

Deze ochtend spelen we poppenkast voor peuters & hun ouders. Na de poppenkast mogen de peuters nog even blijven spelen en kunnen jullie gezellig een kopje koffie/thee drinken en blijven kletsen.

Woensdag 7 februari, 20.00 – 21.30 uur: kleurplaat Canva

Deze avond leer je om in het programma Canva een kleurplaat (of ansichtkaart of poster) voor je kind(eren) of voor iemand anders te maken. Het is handig als je zelf een laptop meeneemt. Je hoeft geen programma te installeren. Heb je zelf geen laptop, geef dit dan even aan. Dan kun je er eentje van ons lenen. Opgeven via: info@huiskamerlochem.nl

Dinsdag 13 februari, inloop vanaf 14.30 uur: Koffie & Kids

Kom je vanmiddag gezellig een kopje koffie of thee drinken? De kinderen kunnen lekker spelen in de Huiskamer. Opgeven is niet verplicht, loop gewoon gezellig binnen!

Woensdag 21 februari, 14.00 – 16.00 uur: spelletjesmiddag & bingo

Kom samen met je kind(eren) naar de spelletjesmiddag in de Huiskamer. We spelen ook bingo met leuke prijsjes! Opgeven is niet verplicht, loop gewoon gezellig binnen!

——————————————————————————————————————————————————–

maandag 2 oktober: 14.45 – 16.45 uur

Feestelijke viering van het 1-jarig bestaan van Ouder & Kind café ‘de Huiskamer‘! Met ouder/kind workshops, hapjes/drankjes, spelletjes en veel gezelligheid! Je kunt, samen met je kind(eren), vrij inlopen en aansluiten bij een activiteit die je leuk vindt. Opgeven is niet nodig.

woensdag 11 oktober: 20.00 – 21.30 uur Ik denk dat mijn kind dit toch niet begrijpt!

Saskia Vos en Maria Tuller, jeugdverpleegkundigen en videohometrainers bij Yunio Jeugdgezondheidszorg, nemen jullie graag mee in de wereld van de basiscommunicatie en het belang van woorden geven aan alle dagelijkse dingen die jullie kinderen meemaken. Met beelden willen ze laten zien welke initiatieven kinderen al vanaf een hele jonge leeftijd nemen en wat ze met hun gedrag bedoelen. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

maandag 23 oktober: 18.00 – 19.30 uur Naailes voor kinderen, jongeren en volwassenen:

In deze workshop komt Veerle Jongeneel een kennismakingsworkshop naaien geven. Als je het leuk vindt kun je je daarna inschrijven voor een vervolgcursus die start in januari in BIC Lochem. Je leert daar ontwerpen, collecties maken, stofkennis, technieken, naaien en textiel bewerken. Vanaf ongeveer 8 jaar. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

donderdag 2 november: 20.00 – 21.30 uur Stenen en mineralen!

Regina Duistermaat bezoekt als moeder regelmatig activteiten in de Huiskamer en kwam op het idee om in de Huiskamer over haar passie voor edelstenen te vertellen. Kom op deze avond de werking van edelstenen en mineralen ervaren. Wat kunnen ze voor jou en/of je kind(eren) doen? Op deze avond zijn er ook steentjes te koop. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

donderdag 9 november:: 20.00 – 21.30 uur Ben jij digitaal vaardig, of juist niet?

Zivile Adomaityte neemt ons mee in de wereld van de digitale vaardigheden. Zivile merkte tijdens activiteiten in de Huiskamer dat hier best behoefte aan is. Ben jij digitaal vaardig en wil je jouw vaardigheden delen? Of wil je juist dingen leren? Kom dan naar deze avond! Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

vrijdag 17 november: 8.45 – 10.00 uur Poppenkast!

Jan Klaassen heeft zijn schoen gezet, maar Sinterklaas is nog niet eens in Nederland. Jan Klaassen en Katrijn wachten met spanning op Sinterklaas in de poppenkast. Kom je ook kijken? Inloop vanaf 8.45 uur. We starten met de poppenkast rond 9.00 uur. Opgeven is niet nodig.

woensdag 22 november: 18.00 – 19.30 uur

Samen stoeien! Ben jij een stoere vader, opa of verzorger? Heb je een kind tussen de 6 en 10 jaar oud? Kom dan samen naar deze actieve workshop met Noam Shalgi van ‘Ontdek je gevoel, praktijk voor haptonomie. Ben je vorige keer bij de stoeiworkshop geweest? In deze workshop kun je weer nieuwe stoeispelen doen. Plezier en lol gegarandeerd! Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

dinsdag 28 november: 20.00 – 21.30 uur Schilderen met Bart!

Op deze avond laat kunstschilder Bart ons kennis maken met verschillende schildertechnieken. Hoe kun je met je kinderen thuis schilderen zonder dat je hele huis meteen een metamorfose heeft gehad? Bart laat zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl

woensdag 29 november 15.30 – 17.00 uur Ouder & Kind workshop: pepernoten bakken!

Kom samen met je opa/oma, vader/moeder, buurman/buurvrouw, oppas of iemand anders naar de Huiskamer en ga samen gezellig pepernoten bakken! Dat wordt smullen! Je hoeft zelf niks mee te nemen. Graag aanmelden via mail: info@huiskamerlochem.nl.

Deze workshops zijn al geweest:

Vrijdag 25 augustus: 8.45 – 10.00 uur

Voorlezen voor peuters met juf Sandra: Samen luisteren we naar een verhaaltje. Daarna mogen de kinderen nog even spelen en kunnen ouders/verzorgers gezellig kletsen met een kopje koffie/thee. Opgeven is niet nodig!

dinsdag 29 augustus 20.00 – 21.30 uur

De meditatiehype ontrafelt! Elke Rouweler van mediterenkunjeleren.nl laat je kort en krachtig kennismaken met meditatie. Wat doet meditatie met jouw lichaam en geest? Wat kan het voor jou en jouw leven betekenen? Sluit je ogen en zie meer….  Opgeven is niet verplicht (maar voor ons wel handig( Stuur een mailtje naar Sandra: info@huiskamerlochem.nl

donderdag 14 september: 20.00 – 21.30 uur

Handwerken: Kom gezellig een avondje kletsen en fröbelen in ‘de Huiskamer’. We leren je laagdrempelige technieken die je later samen met je kind(eren) kunt doen. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

woensdag 20 september: 15.30 – 17.00 uur

Ouder & Kind workshop: appelmoes maken. Kom samen met je opa/oma, vader/moeder, buurman/buurvrouw, opppas of iemand anders naar ‘de Huiskamer’ en leer om appelmoes te maken. Dat wordt smullen! Lust je zelf geen appelmoes? Geef het dan cadeau aan iemand anders. Opgeven is niet verplicht, maar voor ons wel handig: info@huiskamerlochem.nl.

vrijdag 29 september: 8.45 – 10.00 uur

Poppenkast voor peuters: Kom gezellig naar ‘de Huiskamer’ om poppenkast te kijken. Na afloop mogen de kinderen nog even spelen en kunnen de ouders/verzorgers samen gezellig koffie/thee drinken en kletsen! Inloop vanaf 8.45 uur, de poppenkast begint rond 9.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Deze workshops zijn al geweest:

donderdag 11 mei: 20.00 – 21.30 uur
De Helpende Hand! Karen Molenaar is kinder- en jongerencoach, daarnaast geeft ze ouders ‘De Helpende Hand’. ‘De Helpende Hand’ is een eenvoudig praktisch hulpmiddel waarmee je je kinderen (en jezelf) kunt helpen bij voor hen spannende situaties. Elke ouder weet een pleister te plakken op een schaafwond. Met ‘De Helpende Hand’ kun je je kind ook Eerste Hulp bieden bij emotioneel lastige situaties.

dinsdag 16 mei: 18.30 – 20.00 uur
Ouder & kind workshop: Stoeien met je kind(-eren! Ben je een stoere vader? Heb je een kind tussen 6 en 10 oud? Kom samen naar deze actieve workshop met Noam Shalgi van ‘Ontdek je gevoel, praktijk voor haptonomie’. Stoeien is niet alleen leuk maar ook nog goed voor de ontwikkeling van je kind. Trek je gemakkelijke stoeikleding aan. Plezier gegarandeerd!

vrijdag 26 mei: 8.45 – 10.00 uur
Poppenkast met juf Sandra! Kom samen met je peuter gezellig naar de poppenkast kijken. Daarna spelen en kletsen met een gratis kopje koffie/thee.

dinsdag 30 mei: 20.00 – 21.30 uur
Duurzaamheid! Zivile Adomaityte komt uit Litouwen en vindt duurzaamheid belangrijk. Zij vertelt ons samen met Brur Tesfay uit Eritrea hoe we met kleine gedragsveranderingen een positieve bijdrage aan het milieu kunnen geven. Kom je ook? Misschien heb jij ook nog tips voor anderen?

woensdag 7 juni: 15.30 – 17.00 uur
Ouder & kind workshop: spelen met lego! Een middagje samen spelen met lego! Joost van Waardenberg heeft bakken vol met lego geregeld, waar we samen mee gaan bouwen. Kun je niet stoppen met bouwen? Dan krijgt deze middag vast nog een vervolg!

donderdag 22 juni: 20.00 – 21.30 uur
Stress bij de opvoeding? Bianca Schuurman is mindfulnesstrainer en gaat met ons aan de slag met praktische oefeningen om met meer bewuste aandacht aanwezig te zijn bij jezelf en de kinderen. Hoe blijf je in je drukke leven als ouder, partner en soms ook werkende goed voor jezelf zorgen? Hoe kun je ontspannen in alle drukte?

vrijdag 30 juni: 8.45 – 10.00 uur
Boekje lezen met juf Sandra voor peuters! We lezen vandaag het boekje “Kom uit je ei kleintje!”. Na het lezen gaan we samen spelen en kletsen met een kopje koffie/thee.

Deelname is gratis! Opgeven door mailtje te sturen naar Sandra: info@huiskamerlochem.nl

Aanmelden kan via deze pagina.